Welke printmaterialen moet je gebruiken?

Als je op zoek bent naar printmaterialen voor je bedrijf, dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten materialen beschikbaar en ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende printmaterialen die je kunt gebruiken en geven we je tips voor het maken van de juiste keuze.

 

Papier

Papier is een van de meest gebruikte printmaterialen en dat is niet voor niets. Papier is relatief goedkoop en biedt veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor papier met een matte, glanzende of zijdeglans afwerking. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende papierdiktes en structuren.

Als je op zoek bent naar papier voor een brochure, dan is het aan te raden om te kiezen voor papier met een matte afwerking. Dit geeft de brochure een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat de tekst goed leesbaar is. Wil je juist een flyer of poster maken, dan kun je het beste kiezen voor papier met een glanzende afwerking. Dit zorgt voor een heldere, kleurrijke uitstraling.

 

Karton

Karton is een steviger materiaal dan papier en wordt vaak gebruikt voor het maken van visitekaartjes, flyers en posters. Karton is duurzamer dan papier en zorgt voor een luxe uitstraling. Als je op zoek bent naar een materiaal dat opvalt, dan is karton zeker een goede keuze.

 

Canvas

Canvas is een materiaal dat vooral gebruikt wordt voor het maken van prints op groot formaat, zoals bijvoorbeeld voor een canvasdoek. Canvas is stevig en duurzaam en zorgt voor een luxe uitstraling. Het materiaal is niet geschikt voor gedetailleerde prints, maar is juist goed geschikt voor prints met grote vlakken en kleuren.

 

Folie

Folie is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor het maken van stickers. Folie is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals bijvoorbeeld mat of glanzend. Folie is duurzaam en zorgt voor een opvallende uitstraling. Het is dan ook een goede keuze als je op zoek bent naar een materiaal om je product of dienst te promoten.

 

Wat betekent dit voor jou

Er zijn veel verschillende printmaterialen beschikbaar en ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over welk materiaal je kiest en waarvoor je het gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een brochure maken, dan is papier met een matte afwerking een goede keuze. Wil je juist een poster maken, dan kun je het beste kiezen voor papier met een glanzende afwerking. Karton is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzaam materiaal met een luxe uitstraling en folie is geschikt als je op zoek bent naar een opvallend materiaal om je product of dienst te promoten. Door de juiste keuze te maken voor het materiaal, zorg je ervoor dat jouw drukwerk opvalt en professioneel overkomt.